Így NE szegd meg az újévi fogadalmaid!

Az új év kezdete tökéletesen alkalmas arra, hogy VALÓDI változást hozz az életedbe!

Szabó Péter motivációs előadó videó előadásában hallottam ezt a mondatot, talán nem szó szerint, de hasonlóan hangzott:

„Ne azt fogadd meg, hogy kiolvasol egy könyvet, hanem azt ígérd meg, hogy mindennap egy oldalt elolvasol.”

1. Ne akarj megváltoztatni egyszerre mindent az életedben!

Az emberek többsége a sikereikkel, az egészségükkel, a magánéletükkel és a külsejükkel kapcsolatban fogadkoznak – de nem fog minden kívánságuk egyszerre beteljesülni! A drasztikus változások hamar csődöt mondanak, viszont ha egyszerre csak egy kisebb célt tűzöl ki magad elé, nagyobb eséllyel éred el majd! Siker élményed lesz, és maximális lendülettel vágsz bele a következő lépésbe!

2. Minden nap dolgozz a sikeredért!

Kihagysz egy edzést, netán kettőt? Netán fütyülsz a kalóriákra és össze-vissza eszel mindent? A nagy sikerek is a kis lépésekből állnak, ne hagyd, hogy egy gyengébb pillanatban meghátrálj a kitűzött cél elérésétől! Tegyél minden nap az álmaidért, és nemsokára sokkal közelebb fogod magad érezni hozzájuk! Ne feledd, a cél is fontos, de az odavezető út is sokat számít! Tapasztalatokat gyűjtesz, kiismered saját magad! Ezekkel együtt a határaidat is feszegeted, esetleg kilépsz a megszokott komfortérzetedből. Ez nem baj, sőt! Hajlamosak vagyunk túl magasra tenni a lécet, de ez annál nagyobb motiváció a jövőre nézve!

Saját- tipp: Nyiss egy füzetet vagy tegyél cetlit jó látható helyre, ahol többször beleütközöl mindennap, például a hűtőre. Írd fel rá az elérendő célt, célokat! Távolabbi nagyobb célt is kitűzhetsz, mint egy külföldi nyaralás a családdal vagy hasonló. Lényeg, hogy tervezd meg, mik azok a kisebb lépések, melyek segítenek, hogy elérd az álmaid!

Szabó Péter mondta egyik előadásán példaként a fogyókúrát. Idézem: „Ha le akarsz fogyni, előbb merj ráállni a mérlegre!”

3. Legyen türelmed és kitartásod!

Jó dolog, hogy elhatároztad a céljaid és rövid ideig be is tartod őket, de készülj fel rá, hogy biztosan lesznek mélypontjaid. Ebben az időszakban türelmesnek és nyugodtnak maradnod, ha megingasz, még ne add fel! Ha feladod, a szemétbe kerülnek az álmaid is! Pihenj kicsit többet, és újult erővel ott folytathatod, ahol abba hagytad.

4. Mesélj róla a barátaidnak!

Egy kutatás szerint, ha több emberrel osztjuk meg a céljainkat, annál nagyobb az esélye annak, hogy el is érjük őket. Ez azért van, mert nemcsak magunknak, hanem másoknak is meg akarjuk mutatni a képességeinket. – Barátaid pedig külön motiválhatnak a céljaid eléréseiben!

5. Vizualizáld!

Készíts egy fotót, vagy keress motiváló képet a neten, nyomtasd ki és ragasz fel a szobád falára! Minél többször látod, amit el szeretnél érni, annál erősebbek lesznek a pozitív gondolatok a fejedben!

6. Tűzz ki magad elé egy dátumot!

Ez lehet 2019 szilvesztere is, de ha kisebb célról van szó, akár pár hét-hónap múlva is beteljesítheted az álmaid! Sikerül elérni a kisebb célt, ez mindig új energiával fog feltölteni. Pár kiló leadása teljesen reális cél tavaszra, de egy nyári álomnyaralásra is tudsz elegendő pénzt spórolni fél év alatt! A lényeg, hogy a közeledő dátumot ne told ki, hanem dolgozz minél jobban azért, hogy valóra váljon a kívánságod!

Idő a változásra