Blog és könyvajánló

A nem megfelelő vízivás tünetei

Régóta ismert tény, hogy az emberi szervezet több, mint felét víz alkotja. A víz élet! Ha kicserepesedik a szád, szomjúságtól szenvedsz, a szervezeted kiált a vízért. A  megfelelő mennyiségű vízivás mellékhatása a sűrű mosdó használat, de ez csak az egészségedre válik. Figyelj oda: a megfelelő folyadék fogyasztással még bizonyos betegségeket is megelőzhetsz.

A kevés rostfogyasztás tünetei

Legtöbbünk rostszegényen táplálkozik, pedig hallhattuk már a szakértőktől elégszer: a rostok elősegítik a megfelelő emésztést. Íme néhány további ok, amiért nem szabad elhanyagolni legalább napi 20-30 gramm bevitelét. A naponta fogyasztott élelmiszerek többnyire nem fedezik a megfelelő mennyiséget.

Elhízás és megoldások Magyarországon

Magyarországon az elhízás népbetegség. A túlsúllyal küzdő férfiak és nők aránya a népesség közel 2/3 részét teszi ki. Kevés a mozgás, ugyanakkor jelentős a szénhidrát és kalóriabevitel a magyarok körében.


Újévi fogadalmak? Segítek megtartani!

Így NE szegd meg az újévi fogadalmaid!

Az új év kezdete tökéletesen alkalmas arra, hogy VALÓDI változást hozz az életedbe!

Szabó Péter motivációs előadó videó előadásában hallottam ezt a mondatot, talán nem szó szerint, de hasonlóan hangzott:

„Ne azt fogadd meg, hogy kiolvasol egy könyvet, hanem azt ígérd meg, hogy mindennap egy oldalt elolvasol.”

1. Ne akarj megváltoztatni egyszerre mindent az életedben!

Az emberek többsége a sikereikkel, az egészségükkel, a magánéletükkel és a külsejükkel kapcsolatban fogadkoznak – de nem fog minden kívánságuk egyszerre beteljesülni! A drasztikus változások hamar csődöt mondanak, viszont ha egyszerre csak egy kisebb célt tűzöl ki magad elé, nagyobb eséllyel éred el majd! Siker élményed lesz, és maximális lendülettel vágsz bele a következő lépésbe!

Élénken egész nap

Egész nap lehangolt vagy, fáradtnak érzed magad, nincs munkakedved? Változtass rajta, légy energikusabb egész nap! Na nem kell nyakon borítani magad hideg vízzel, azért nem ennyire drasztikus a módszer! De mit tehetünk, hogy napunk elejétől végéig megmaradjon a lendület. Itt van néhány ötlet a lendületért, jó közérzetért.